Hammerball 30 September 2017 Japan Sapporo

hammerball30sep.fw

Verslagje van het Martyr optreden in Sapporo (Japan) op zaterdag 30 september jl., vrij vertaald als: "De Nederlandse band Martyr klom als tweede band het podium op. De groep die in 1982 startte en in 1987 er de brui aangaf, werd in 2001 heropgericht. Na de release van 'Fear' in 2009 bleef de band gaan als een raket.

Gitarist Rick Bouwman startte het intro voor 'Into The Darkest Of All Realms'. Wat een dikke geluidsmuur! Zanger Rop Van Haren wist het publiek met zijn mooie kopstem op te jutten en hen constant te betrekken en mee te laten schreeuwen. De twingitaren van Rick Bouwman en Marcel Heesakkers waren niet alleen gericht op ingewikkelde en snelle riffs maar ook op strak samenspel. De ritmesectie bestaande uit Wilfried Broekman en Jeffrey Bryan zette een stoere, groovende ondergrond neer, waardoor Martyr z'n fysieke kracht kon tonen.

Rop Van Haren, die een draadloze microfoon gebruikte, mengde zich tijdens de show tussen het publiek, schudde handen, gaf 'high fives' en knuffelde met de aanwezigen. Van Haren zorgde ervoor dat band en publiek één werden. Dit stimuleerde het publiek om er nog een schepje bovenop te doen . Martyr, de band met een lange carrière, kwam zag en overwon op Hammerball 2017"

Door: Koen Bakker

martyrlivered small

MARTYR - LIVE IN JAPAN

Martyr - You Are Next

MARTYR - YOU ARE NEXT ON CD / LP AND STREAMING

Martyr - Circle Of 8

MARTYR - CIRCLE OF 8