Dynamo - Support Trivium - 13 juni 2016 - Eindhoven NL

dynamo.fw

 

Terwijl een groot deel van de wereld bezig is met het EK of de tragedie in Orlando is Dynamo volgestroomd met de heavy metal liefhebbers van alle leeftijden. Geen wonder, want Trivium is toch een band van behoorlijk formaat.

martyr - foto patrick spruytenburg - 015

Bij binnenkomst is al te merken dat het vanavond bijna uitverkocht is, want er staat een flinke rij om de zaal in te komen. Het is zelfs al vrij druk voor bij het podium, terwijl vaak de meeste bezoekers kort voor het voorprogramma meestal nog wat rondhangen aan de bar. Dat geeft ook wel aan dat de bezoekers er zin in hebben vanavond.

Martyr
 opent sterk en theatraal. Een klein meisje met een pop onder haar arm zingt zachtjes als frontman Rop als een griezelige boeman dicht bij haar begint te zingen. Ze geeft echter geen krimp, wat een acteertalent. Het geeft deze opening een mooi spooky sfeertje wat natuurlijk prima past bij een metal act. Als bedankje mag het meisje crowdsurfend de zaal door.

Na deze opener laat Rop zijn act vallen en blijkt een meester te zijn in het enthousiasmeren van het publiek. Zijn olijke blik en overduidelijke plezier zorgen voor een ontzettende gunfactor bij het publiek. Waar de gemiddelde opwarm-band moeite heeft het publiek mee te krijgen, zeker bij een band van het formaat van Trivium, waar getuige de T-shirts van de mensen in de zaal toch echt de meesten voor komen, gaat het Martyr bijzonder goed af. De vuistjes en devil horns gaan op commando prima omhoog en zelfs een wedstrijdje van welke kant van de zaal het meeste lawaai maakt is een succes.
Onze eigen Rockportaal fotograaf beleeft nog fifteen seconds of fame als hij door Rop het podium op wordt gevraagd. Hij krijgt een uitbundig applaus van de zaal en maakt een pracht foto (waarvan akte bij dit artikel).

Muzikaal is het allemaal super dik in orde. Het geluid is prima, de balans tussen de high-pitched vocals (een keer ondersteund door een megafoon) en instrumenten perfect. Je kunt aan de grijze haren zien dat dit oude rotten zijn, van de leeftijd maar ook zeker in de stijl van Iron Maiden. Echte, ouderwetse jaren 80 heavy metal. Het was dan ook in die tijd dat ze hun grootste successen beleefden, maar als het aan mij ligt is er nog veel moois in het verschiet voor deze heren.

martyrlivered small

MARTYR - LIVE IN JAPAN

Martyr - You Are Next

MARTYR - YOU ARE NEXT ON CD / LP AND STREAMING

Martyr - Circle Of 8

MARTYR - CIRCLE OF 8